Pääkuva 2

Pääkuva 2

Pääkuva 1

Pääkuva 1

13.12.2015

Malleina Seppälän valokuvaamossa

Eija, Kata ja IvonneMeillä oli viime viikolla poikkeuksellinen aamupäivä. Saimme kutsun vaasalaiseen Seppälän Valokuvaamoon, jossa meistä otettiin muoto- ja ryhmäkuvat. Olimme asiasta erittäin innostuneita, koska oli mukava tehdä jotain yhdessä ja päästä ammattilaisen kuvattavaksi."Seppälän Valokuvaamo on ikuistanut vaasalaisten arki- ja juhlahetkiä jo yli 40 vuoden ajan. Ammattitaitoiset, idearikkaat ja ihmisläheiset valokuvaajat Anu ja Heidi houkuttelevat esiin niin lapsen kuin aikuisenkin hymyn. Heidi ja Anu suunnittelevat kuvaukset aina yhdessä asiakkaan kanssa, jotta lopputulos olisi varmasti kuvauskohteidensa näköinen ja maun mukainen.
Kauppapuistikolla sijaitsevan perinteikkään studion lisäksi kuvat voidaan ottaa asiakkaan valitsemassa  paikassa, sisällä tai ulkona".Valokuvauksessa Eijaa hieman jännitti, hän kun ei kuulemma pidä, että häntä kuvataan. Anu sai Eijan iloisella olemuksellaan rentoutumaan ja houkuteltua pienen hymyn. - Mutta jos et halua hymyillä, niin ei tarvitse, sanoi Anu. Haluan, että asiakkaalla on kuvauksissa rento ja mukava olo eikä tarvitse jännittää, jatkaa hän. Kuvauksen jälkeen Eija totesikin, että olipa se mukava kokemus. Olen yrittänyt saada Eijaa vaatemalliksi blogiin, mutta vielä hän ei ole suostunut, ehkäpä hän pian suostuukin, kun näkee nämä upeat kuvat.Ivonne oli helppo kuvattava, sanoi Anu. - Jos en saisi sinusta hyvää kuvaa, täytyisi vaihtaa ammattia, Anu lausahti, kun kuvasi Ivonnea. Ivonnella on hymy herkässä, mutta osaa olla myös vakava kun on tarvetta, mutta tässä tilanteessa siihen ei ollut mitään aihetta.Anu ehdotti, että tehdään mutokuvasarja, jossa näytetään kuinka erilaisia kuvia saadaan aikaiseksi ja millainen vaikutus eri asennoilla valokuvissa on. Tässä kuvassa katson suoraan kameraan eli peruskuva, jossa yleensä ollaan, kun kaveri ottaa sinusta kuvan.Tässä kuvassa Anu opasti minua hieman kallistamaan päätä sekä vartaloa. Tämä kuva on edellistä kuvaa huomattavasti rennomman ja miellyttävämmän näköinen, kun vartalo ei ole suoraan kameraan päin.Tässä kolmanessa kuvassa pään kallistus sekä vartalon kääntö sivuttain, on jo voimakasta. Välillä tuntui, että kallistan liikaakin, mutta ei ollenkaan, tämä kuvahan on paras näistä kolmesta. Jos palaat ensimmäiseen kuvaan, niin näet selvästi kuinka kuva näyttää "tönköltä", vaikka asento on luonnollinen ja tavallinen. Kun taas tässä viimeisessä kuvassa asento on liioiteltu, näyttää kuva silti hyvin luonnolliselta ja helpolta katsoa.Teimme saman kokovartalokuvalle. - Seisot siinä ihan rennosti, suoraan minua kohden ja katsot kameraan, opasti Anu. Vartalo näyttää pötköltä ja näytänkin ihan siltä kun seisoisin tunnistusjonossa poliisilaitoksella, ilme tulisi toki siinä tilanteessa olla vakavampi.- Työnnä lantio voimakkaasti toiselle sivulle, toinen käsi saa jäädä roikkumaan rennosti sivuun ja toisen voit laittaa lantiolle, leuka alas ja kasvot vastakkaiseen suuntaan kun lantio, neuvoi Anu. Wau, mikä huikea ero ensimmäiseen kuvaan. Taas voidaan todeta, että poseerauskuva näyttää paljon paremmalta kuin perusasento eli opetelkaa naiset poseeraamaan kuvissa näillä Anun antamilla ohjeilla, niin hyviä otoksia on luvassa. Kiitos Seppälän Valokuvaamolle ja erityisesti Anulle opastuksesta ja rennosta ilmapiiristä, jonka sait luotua kuvaustapahtuman ympärille. Jos et ole vielä nähnyt Miian Muodonmuutoskuvia, niin katso ne täältä, koska Anu kuvasi myös Miian Muodonmuutoksen "ennen ja jälkeen". Lisää Anun valokuvaamia kuvia nähdään jatkossakin täällä blogissa.
Lisää tietoa Seppälän Valokuvaamosta saat heidän kotisivuilta sekä facebookista.


2 kommenttia :

 1. Kauniita naisia upeissa kuvissa! Hienoa kun koko tiimi yhteiskuvassa. Poseerausvinkit taas niin selkeästi esitetty, että taidanpa yrittää itsekin onnistua, tulevan joulun kuvissa.
  T. Lea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea:) poseerauksella oli iso vaikutus, kuvista sen huomasi. Hyviä kuvaushetkiä ja hyvää joulun odotusta!

   Poista

Kiitos kommentistasi! -Kata-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...