Pääkuva 2

Pääkuva 2

Pääkuva 1

Pääkuva 1

12.5.2015

Työpäivä Helsingissä


Minulta on pyydetty postausta ostotilanteesta, jossa kerron kuinka hoidan sisäänostot liikkeeseen.
Jokaisella merkillä on omat myyntiaikansa, jotkut myyvät mallistojaan 4 kertaa vuodessa, jotkut 6 kertaa vuodessa ja jotkut jopa 8 kertaa vuodessa. Suurimmat mallistot eli päämallistot ovat kevät- ja syksymallistot. Tuotteet ostetaan noin puolta vuotta aikaisemmin kuin on niiden toimitusaika liikkeeseen. Ajat ovat aika optimaalisia, koska esim. elokuussa ostan seuraavan vuoden laajat kevätmallistot, niin mielessäni on vielä mennyt kevät ja kesä sekä alennusmyynnit, joten muistan hyvin, mitkä tuotteet olivat hyviä ja mitkä eivät.

Tämä Part twon ruskea villamekko oli niin ihana, samoin tekoturkisliivi!
Mallistot ovat yleensä laajoja. Ostotilanne lähtee siitä, että yläkuvan Janina, Part Twon Suomen myyntipäällikkö, esittelee minulle videon mallistosta, josta näen malliston parhaat palat eli designerin suosittelemat tuotteet. Mallistosta on tehty myös esite, jossa on nämä avaintuotteet. Sitten lähdemme käymään mallistoa läpi tuote tuotteelta, toimitusajan mukaisesta. Käytyämme koko malliston läpi, käyn sen itse vielä läpi ja poimin tuotteet, jotka kiinnostavat minua. Teemme tuotteista eri väriryhmiä toimitusajoittain ja mietin, että tuotteet sopivat yhteen ja yläosia, alaosia ja takkeja ja juhlaa on oikeassa mittasuhteessa. Sen jälkeen Janina rupeaa syöttämään tilaustani koneelle ja minä kerron hänelle lajitelmat ja värit mitä kyseistä tuotetta haluan ostaa. Näin ollen syntyy tilaus, jonka käyn vielä läpi parin päivän päästä, kun olen antanut malliston hieman "sulaa" mielessäni. Joskus tilaus on hyvä jo ensimmäisellä kerralla, joskus poistan tai lisään tuotteita, värejä tai kokoja.

In Wearin paljetteja, pitsiä, villaa, tekoturkkia, sifonkia ...
Nyt olin ostamassa In Wearin ja Part Twon talvimalistot. Talvimallistot koostuvat paksummista neuleista, neulemekoista ja juhlavaatteista. Part Twolla oli tapansa mukaan upeaa nahkaa ja sieltä valitsinkin nahkatuotteita ja tekoturkkeja. Myös tämä tekoturkkiliivi, joka minulla on kahdessa ylimmässä kuvassa oli aivan ihana. Pientä tekoturkkia, josta oli kova kysyntä viime talvena ja joka oli esim. tässä postauksessa, saamme vastaavaa mallistoihimme ensi syksynä beigenä ja mustana.
In Wearin juhlassa oli paljettia ja pitsiä. Myös eläinkuosinen pitkä neuletakki ja mekko olivat ihania, leveitä housuja, mekkoja, paitoja ja hyviä hameita löytyi sekä samoin tämä tekoturkki, joka näytti ihan äidin vanhalta krimiturkilta oli must have.

In Wearin pussukat musta, beige ja roosa sekä pitkät nahkahanskat mustana ja beigenä
Erityisen iloiseksi tulin näistä tuotteista. In Wearilta löytyi pienet nahkalaukut, jotka ovat todella käteviä arki- että juhlamenoihin. Pitkät nahkahanskat sopivat upeasti tekoturkkien kaveriksi, koska niissä on hieman lyhkäisemmät hihat. Myös nämä ylelliset kashmirhuivit olivat upeita, niin Part Twolla kuin In Wearillakin.


Illalla suuntasimme tyttäreni kanssa MLL hyväntekeväisyys muotinäytökseen ravintola Bankiin. Ovet aukesivat juhlasaliin klo. 18 ja onneksemme saimme istumapaikat ja vieläpä ihan eturivistä. Sisään tultaessa tarjoiltiin lasi kuohuvaa sekä Fazerin konvehteja ja lähtiessä mukaansa sai vielä Magnum jäätelöpuikon. Ennen näytöksen alkua ostimme arpoja, mutta voittoja ei tähän perheeseen tullut.


Näytös alkoi tasan klo. 19.00. Näytöksen juonsivat parivaljakko Aki Linnanahde ja Sami Sykkö ja malleina toimi iso kasa julkkiksia sekä naisia että miehiä. Oli politikkoja, näyttelijöitä, julkkiskokkeja, jääkiekkoilijoita jne. Näytöksen välissä oli myös useita laulajia mm. Marita Taavitsainen, joka toimi myös mallina. Suuret aploodit sai Jussi 69.


Uskomaton nainen, Aira Samulin! Käsittämätöntä, että hän on 88-vuotias…mikä ilo, reippaus, liikkuvuus, vartalo jne..lista on loputon. Hän, jos joku, on loistava esimerkki kuinka tärkeää on liikkua! Ihanat lapset olivat myös todella reippaita lavalla ja näytös piti sisällään vauhdikkaita ja iloisia malleja sekä kauniita vaatteita.
Näytös oli loppuunmyyty ja toivottavasti MLL sai kerättyä mukavasti varoja perhekummitoiminnan hyväksi.


Näytös loppui noin klo. 20.15 ja päätimme käydä vielä syömässä caesarsalaatit ravintola Kappelissa ja tuoretta sekä maukasta oli. Päivä oli aktiivinen ja työntäyteinen ja oli kiva nähdä kuinka MLL muotinäytös oli toteutettu, koska eihän siitä ole kuin pari viikkoa, kun meillä oli oma juhlamuotinäytös täällä Vaasassa.

4 kommenttia :

 1. Tuo MLL:n muotinäytös oli kyllä loistava. Tunnistinkin sinut sieltä istumasta. Istuin itse lavan toisella puolella.

  Jaana

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä mielenkiintoisesta tuotteiden sisäänosto tapahtuman kertomisesta ja kuvista. Minä ajattelen miten hauskaa päästä näkemään uusi mallisto, mutta sitten kun luin eteenpäin tajusin miten iso vastuu tilauksen tekemisessä on. Siitähän riippuu koko yrittäjän menestyminen. Osaako valita myyvät ja omille asiakkaille sopivat tuotteet. Onneksi sinulla on jo kokemusta ja ammattitaito.
  Onko joku tietty koko jota myydään eniten, vai tilataanko kaikkia kokoja samanverran?
  T.Lea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lea! Olet oikeassa, sisäänostot ovat todella tärkeät. Yritän keskittyä niihin aina täysillä ja miettiä mitä asiakkaat haluavat. Välillä sitä onnistuu hyvin ja välillä huonommin ja toki on tärkeää, että mallistot ovat hyviä mistä tuotteet tulee valita.
   Keskikokoja myydään eniten eli moni nainenhan on kokoa 38-40. Uudet mallistot on aina ihana nähdä ja toki silmä harjaantuu tuotteiden valitsemiseen ja erittäin tärkeää on tuntea oma asiakaskunta, kenelle tuotteita ostetaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! -Kata-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...