Pääkuva 2

Pääkuva 2

Pääkuva 1

Pääkuva 1

8.1.2015

Mekko, saappaat ja sukkahousut


Tämä In wearin mekko kaipaa oman postauksen. Miksikö? siksi, että se on mielestäni erilainen, sellainen mekko, jota on harvoin tarjolla. Siinä on ripaus vanhaa aikaa. Mekossa on käytetty kahta eri pitsikuviota, siinä on beigenvärinen vuori ja mustat hihat, siinä on istuva ja  korsettimalliin leikattu yläosa ja hieman kellomainen alaosa. Siinä on paljon eri elementtejä, mutta silti se on rauhallisen tyylikäs.


Mekossa on pyöreä kaulus, joten se kaipaa kaulaan jotain täytettä eli kokeilin turkiskaulusta (vintage), paksua villahuivia (Part Two), kullanvärisiä helmiä ja kultaista kaulakorua ja kaikki sopivat. Kokeilin vyötärölle eri vyövaihtoehtoja eli ruskeaa, beigeä, kultaa, mustaa, punainenkin olisi sopinut…ja jalkaani puin tummanruskeat sirot hamesaappaat, jotka istuvat hyvin pohkeesta ja varren yläosasta. Koska saappaat ovat pehmoista nahkaa, niin käytän niitä ainoastaan mekkojen tai hameiden kanssa en housujen. En halua laittaa housunlahkeita saappaiden sisälle, koska pelkään että saappaanvarret venyvät senverran, että ne eivät ole enään sirot hameen tai mekon kanssa. Ostin saappaat kaksi vuotta sitten Bostonista ja nämä ovat ns. ikuisuussaappat eli ne ovat ajattomat ja hyvänlaatuiset nahkasaappaat nahkavuorella ja nahkapohjilla. Suutari laittoi ohuet, ruskeat kumipohjat päkiöiden alle, niin ei tarvitse pelätä liukkautta eikä vesi- tai loskakelejä. Jos menen talvella esim. teatteriin tai ravintolaan, niin laitan  saappaat jalkaan mekon kanssa, niin minun ei tarvitse vaihtaa kenkiä korkkareihin. Puntaroin ostotilanteessa mustien ja ruskeiden saappaiden välillä mutta päädyin ruskeisiin, koska nahan ohut laatu tuli paremmin esille tässä värissä ja ruskeissa saappaissa vetoketju on kullanvärinen kun taas mustissa saappaissa se oli hopeanvärinen. En ole katunut valintaani hetkeäkään!


Kuten huomasitte, minulla oli ohuet, ihonväriset sukkahousut ruskeiden saappaiden kanssa. Etsin sopivaa tummanruskeaa sävyä Wolfordilta mutta en löytänyt. Meillä on liikkeessä myynnissä väriä mocca ja sukkalaatikostani löytyi muutama eri ruskeansävy, mutta mikään ei sopinut saappaiden väriin, joten päädyin vaaleisiin sukkahousuihin. Itse suosin samanvärisiä sukkahousuja kenkien kanssa kuten ylläolevassa kuvassa. Se on yksinkertaisin jalkojenpidennys! Tässä kuvassa jätin vyön pois.


Tässä stailausideaa arkikäyttöön. Korkkarit vaihtuu nilkkureihin, päälle paksu neuletakki ja kaulaan pehmoinen karvahuivi ja työlaukku käsivarrelle. Jalassa minulla on Wolfordin 100 den sukkahousut, jotka ovat täysin peittävät ja napakat. Nämä ovat ihan huiput talvisin, koska ne ovat todella lämpöiset. Mietin usein aamuisin, laitanko jalkaani skinny farkut vai 100 den sukkahousut ja mekon niin useinmiten päädyn sukkahousuihin ja mekkoon. Olen viluinen ja mukavuudenhaluinen.

4 kommenttia :

  1. Muistan tuo mekon ja ihastelin itse kanssa sen kaunista pitsimateriaalia!

    VastaaPoista
  2. Jep Tuulanneli, sun kuvaamat fotot on Instassa ja fb:) kiitos niistä! Hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Eikö vain, ansaitsi oman postauksen:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! -Kata-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...