Pääkuva 2

Pääkuva 2

Pääkuva 1

Pääkuva 1

5.1.2015

Ajaton nahka


Nahka-asut ovat ajattomia. Nahkaa on ollut mallistoissamme vuosittain, mutta syys- ja talvimallistoissa enemmän kun kevätmallistoissa. Tänä talvena nahkavaatteita on monessa eri muodossa eli löytyy mekkoja, hameita, jakkuja, hanskoja ja  legginsejä, joissa nahkaa on käytetty efektinä. Meidän tuotemerkeistä parhaimmat nahkavaatteet valmistaa In Wear ja Part Two koska heidän käyttämänsä nahka on pehmoista ja miellyttävää käyttää. Pidän eri materiaalien yhdistelemisestä keskenään eli tässä yhdistelmässä on kylmää nahkaa ja pehmoista villaa. Kontrastit miellyttävät silmääni! Tähän mekkoon en yhdistäisi nahkasaappaita vaan mielummin mokkasaappaat, kuten minulla on kuvassa.


Tässä Part Twon nahkamekossa on kiva malli. Mallista tulee mieleen 70-luku, helma on lantiolta alkaen hieman levenevä, hihat ovat puolipitkät ja pääntie on venemallinen. Muistan, että ollessani pieni ädilläni oli musta alaspäinlevenevä nahkahame vyöllä ja se oli upea! 80-luvulla ostettiin nahkatakkeja Friitalasta ja minullakin oli valkoinen nahkapusakka ostettuna sieltä, käydessäni lukiota 80-luvun puolessa välissä.   Vaasassa Friitala sijaitsi samassa talossa kun Doppwoman sijaitsee nyt, mutta toisessa kerroksessa. 80-luvun lopussa suunnittelin itse nahkahousut ja ompelija ompeli ne minulle. Niissä oli korkea vyötärö, noin 8cm leveä vyötärökaistale ja vekit edessä ja lahkeet kapenivat alaspäin. Käytin niissä leveää vyötä ja paitaa aina housujen sisällä ja jaloissa oli korkeat korot. Olin niistä todella liekeissä! Sama ompelija ompeli minulle myös nahkalaukun äitini vanhasta nahkatakista. Laukkua käytän vieläkin mutta housut olen myynyt kirpparilla tai vienyt ne vaatekeräykseen 90-luvulla.


Hankkiessasi mitä tahansa nahkavaatteita, ota huomioon ostotilanteessa, että nahka venyy käytössä. Nahkavaatteita voi pestä, mutta viethän ne pesulaan. Itse en ole pesettänyt nahkavaatteita, ainoastaan vaalean mokkahameen vein pesulaan ja pesutulos oli hyvä, mutta mokkanahan laatu kärsi eli hameesta tuli kova. Helpointa on tuuletta nahkavaatteet ja jos haluat silittää esim. nahkahousuistasi pois polvipussit niin käännä housut nurinpäin ja painele silitysraudalla housuja kostean harson läpi. Nahasta voit pyyhkiä tahroja pois kostealla pyyhkeellä, jossa on hieman astianpesuainetta mutta ei mokkanahasta. Käytä mokkanahan puhdistukseen tarkoitettua sientä, koska kosteasta pyyhkeestä jää jälki mokkaan,  joka ei lähde pois.


In Wearin nahkahame on tehty suorakulmaisista nahan ja mokkanahan palasista. Hameen malli on klassinen ja sopii monen eri yläosan kanssa. Moni on kysellyt poolopaitoja tänä talvena, mutta valitettavasti meidän mallistoissa niitä ei ole ollut kuin tämä beige In Wearin puolipooloneule. Katsotaan, jos saamme niitä ensi talveksi, koska varsinkin musta , ohut poolopaita sopii moneen asuun.


Tässä More&Moren mekossa nahkaa on käytetty tehosteena mekon yläosassa. Näin on saatu perusmekko näyttämään mielenkiintoisemmalta. Mekossa on sievä malli, se on vartalonmyötäinen mutta ei liian tiukka.  Jos laittaisin jalkaani ohueat ihonväriset sukkahousut ja isohkot korvakorut, niin asu olisi jo melko juhlava. Tämä mekko on helppo yhdistää sekä arkeen että juhlaan.

Nostimme ale% eli syksyn- ja talvenmallistot ovat nyt -40%. Palvelemme ma 5.1. klo. 10-17. Tervetuloa!

7 kommenttia :

 1. tosi kiva postaus - nahka tuo aina lisää särmää pukeutumiseen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos:) jep, tuo actionia asuun!

  VastaaPoista
 3. Nahka on kyllä niin monikäyttöinen materiaali ja minäkin tykkään siitä ihan mahdottomasti, erityisesti mustana. Minulla on nahkasta sekä mekko, hame että leggingsit. Ja musta bikertakkihan kruunaa asun kuin asun ja sillä saa kivasti kontrastia kokonaisuuteen.

  Alaspäin levenevä mekko, pehmeää nahkaa, venekaula-aukko ja 3/4 -hihat - siitä ei nahkamekko voi enää paremmaksi muuttua!

  VastaaPoista
 4. Jos hyvän bikerin löytää, niin se kannattaa napata! Se sopii niin moneen asuun ja tekee asusta mielenkiintoisen ja "tätivaaraa" asussa ei ole:) minulla kyseinen on vielä hakusessa, saa nähdä mitä ensi syksyn mallistot tarjoavat. PT mekko on kyllä upea! Hyvää Loppiaista!

  VastaaPoista
 5. Kauniita asuja ja ekan kuvan mekko on kyllä upea :) Nahkahousut, hame ja tietty se Biker-takki kuulovat itselläni vaatekaapin perusjuttuihin. Biker-takki on oikeastaan jo vähän enämmän kuin perusjuttu, voisin käyttää sitä aina.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, niin minustakin:) pari viikkoa ja näen ensi syksyn mallistot, uskon että nahka jatkuu voimakkaana myös ensi talvena!

  VastaaPoista
 7. moi nahkahousut ja piikkikorkosaapikkaat ja jokin turkissomiste naisille siinä on tyyliä:) t.Jani-75

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! -Kata-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...